Descoperă cele 8 simptome fizice ale depresiei

Te-ai întrebat vreodată cum poate să îți afecteze depresia starea fizică? În acest articol, vom explora cele 8 simptome fizice ale depresiei și cum să le recunoști.

Care sunt 8 simptome fizice ale depresiei?

  1. Oboseala si lipsa de energie

Oboseala si lipsa de energie sunt simptome comune ale depresiei. Persoanele cu depresie pot avea dificultati in a se trezi dimineata si se pot simti epuizate chiar si dupa o perioada de somn buna. De asemenea, pot simti ca nu isi pot duce la indeplinire sarcinile zilnice din cauza lipsei de energie.

  1. Dureri de cap si dureri de corp

Durerea fizica poate fi, de asemenea, un simptom al depresiei. Persoanele cu depresie pot avea dureri de cap frecvente, dureri musculare si articulare, sau alte tipuri de dureri cronice. Aceste simptome pot fi asociate cu tensiunea si stresul emotional.

  1. Probleme digestive

Problemele digestive sunt, de asemenea, un simptom fizic comun al depresiei. Persoanele cu depresie pot avea probleme cu digestia, cum ar fi diaree sau constipatie, si pot simti greata sau disconfort abdominal.

  1. Insomnie sau somn excesiv

Problemele cu somnul sunt, de asemenea, un simptom al depresiei. Persoanele cu depresie pot avea dificultati in a adormi sau pot avea treziri frecvente in timpul noptii. Pe de alta parte, pot dormi mult mai mult decat de obicei si pot avea dificultati in a se trezi dimineata.

  1. Schimbari ale apetitului

Schimbarile ale apetitului sunt, de asemenea, un simptom comun al depresiei. Persoanele cu depresie pot pierde interesul pentru mancare sau pot manca mult mai mult decat de obicei. Aceste schimbari pot duce la fluctuatii ale greutatii.

  1. Probleme cu sexul

Problemele sexuale pot fi, de asemenea, un simptom al depresiei. Persoanele cu depresie pot avea probleme cu dorinta sau cu performanta sexuala si pot simti lipsa de placere in activitatile sexuale.

  1. Tensiunea arteriala ridicata

Tensiunea arteriala ridicata poate fi asociata cu depresia. Persoanele cu depresie pot avea tensiune arteriala crescuta, ceea ce poate duce la probleme de sanatate cum ar fi accidentele vasculare cerebrale sau atacurile de cord.

  1. Respiratie dificila

Respiratia dificila poate fi, de asemenea, un simptom al depresiei. Persoanele cu depresie pot simti o senzatie de presiune sau de greutate in piept si pot avea dificultati in a respira profund.

Aceste simptome pot fi asociate cu anxietatea si cu stresul emotional.

Cand sa ceri ajutor

Daca te confrunti cu simptome fizice ale depresiei, este important sa stii ca nu esti singur si ca exista ajutor disponibil.

Este important sa vorbesti cu un profesionist in domeniul sanatatii mintale si sa cauti ajutor pentru a depasi aceste simptome.

Echipa de psihologi de la KyrosHelp poate fi aici pentru tine si poate oferi servicii de terapie online pentru a te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit si calitatea vietii.

Contacteaza-ne acum si incepe-ti calatoria catre o viata mai fericita si mai echilibrata.