Pastile de depresie – cat timp dureaza pana isi fac efectul?

Te-ai întrebat vreodată cât durează până când pastilele de depresie își fac efectul? Află tot ce trebuie să știi despre acest subiect în acest articol despre pastile de depresie.

 

Ce tipuri de pastile de depresie există?

Există mai multe tipuri de medicamente antidepresive disponibile, iar alegerea celui potrivit pentru tine depinde de simptomele tale specifice, istoricul medical și răspunsul individual la medicamente.

Printre cele mai comune tipuri de antidepresive se numără:

  • Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS), cum ar fi fluoxetina, sertralina și citalopram;
  • Inhibitori ai recaptării serotoninei și norepinefrinei (IRSN), cum ar fi venlafaxina și duloxetina;
  • Antidepresive triciclice (ATC), cum ar fi amitriptilina și nortriptilina;
  • Inhibitori ai monoaminooxidazei (IMAO), cum ar fi fenelzina și tranilcipromina.

Cât timp durează până își fac efectul pastilele de depresie?

Timpul necesar până când antidepresivele își fac efectul poate varia în funcție de tipul de medicament și de persoană.

În general, aceste pastile de depresie poate dura între 2 și 6 săptămâni până când vei observa o îmbunătățire semnificativă a simptomelor tale.

În cazul unor persoane, efectele pot apărea mai devreme, în timp ce altele pot avea nevoie de mai mult timp pentru a vedea rezultate.

Este important să-ți amintești că antidepresivele nu funcționează ca pastilele pentru durere, care își fac efectul imediat. Tratamentul cu antidepresive necesită răbdare și comunicare deschisă cu medicul tău.

De ce durează atât de mult timp până își fac efectul antidepresivele?

Motivul pentru care antidepresivele durează atât de mult timp până își fac efectul nu este pe deplin înțeles. Unul dintre factori este modul în care aceste medicamente acționează asupra creierului.

Antidepresivele influențează nivelurile de neurotransmițători, cum ar fi serotonina și norepinefrina, care sunt implicați în reglarea stării de spirit.

Acest proces de ajustare a neurotransmițătorilor poate dura câteva săptămâni.

Când trebuie luate medicamente de depresie?

Când vine vorba de luarea de pastile pentru depresie, este important să le iei așa cum ți-a prescris medicul tău.

Este posibil să fie nevoie să iei medicamentele în fiecare zi, la aceeași oră sau în funcție de altă instrucțiune specifică.

Este important să nu încetezi brusc administrarea medicamentelor fără a discuta mai întâi cu medicul tău, deoarece acest lucru poate duce la efecte secundare nedorite și poate agrava simptomele depresiei.

Dacă ai întrebări sau îngrijorări cu privire la medicamentele tale, nu ezita să discuți cu medicul tău pentru a primi mai multe informații despre pastile de depresie.

Concluzie

Sufletul tău contează.

Dacă te confrunți cu simptome de depresie, nu ești singur. Echipa noastră de psihologi de la KyrosHelp sunt aici să te ajute.

Beneficiază de serviciile noastre de psihoterapie online pentru a-ți depăși depresia și a recăpăta o viață mai fericită și împlinită. Începe acum și programază-ți prima ședință.