Terapie online: Cum să găsești terapeutul potrivit

Te gândești să începi o terapie online, dar nu știi de unde să începi căutarea unui terapeut potrivit? Află în acest articol câteva sfaturi utile despre cum să găsești terapeutul potrivit pentru tine în lumea terapiei online.

 

Ce abordări terapeutice există și cum să alegi una potrivită pentru tine?

Există numeroase abordări terapeutice disponibile, fiecare având propriile metode și tehnici pentru a aborda problemele de sănătate mintală.

Unele dintre cele mai comune abordări includ terapia cognitiv-comportamentală (TCC), terapia umanistă, terapia psihodinamică și terapia sistemică.

Este important să te familiarizezi cu aceste abordări pentru a putea alege un terapeut care să folosească o metodă care ți se potrivește.

Cum să verifici calificările și experiența terapeutului?

Atunci când cauți un terapeut online, este esențial să te asiguri că acesta are calificările și experiența necesare pentru a-ți oferi sprijinul de care ai nevoie. Verifică dacă terapeutul este licențiat în țara ta și are o specializare în domeniul sănătății mintale. De asemenea, ia în considerare experiența lor de lucru cu probleme similare celor pe care le întâmpini și dacă au primit instruire în abordarea terapeutică pe care o preferi.

Cum să stabilești dacă un terapeut este potrivit pentru tine?

Înainte de a începe terapia online, este important să discuți cu terapeutul despre așteptările tale și să afli dacă abordarea lor se potrivește cu nevoile tale. Iată câteva întrebări pe care le poți pune terapeutului înainte de a începe terapia:

 1. Care este abordarea terapeutică pe care o folosiți și cum credeți că mă poate ajuta?
 2. Ce tip de experiență aveți în tratarea problemelor similare cu ale mele?
 3. Cum se desfășoară o ședință tipică de terapie cu dumneavoastră?
 4. Ce obiective ar trebui să am în terapie și cum vom evalua progresul?

Care sunt costurile implicate în terapie online și cum pot fi acoperite?

Costul terapiei online poate varia în funcție de terapeut și de serviciile pe care le oferă. Este important să discuți cu terapeutul despre tarifele lor și să te informezi despre eventualele pachete sau reduceri pe care le oferă. Unele asigurări de sănătate acoperă și terapia online, așa că nu uita să verifici cu furnizorul tău de asigurări dacă acesta este cazul pentru tine.

Ce măsuri de confidențialitate sunt luate în terapie online?

Confidențialitatea este esențială în orice relație terapeutică. Terapeuții online sunt obligați să respecte aceleași standarde de confidențialitate ca și terapeuții care practică în mod tradițional. Asigură-te că terapeutul tău folosește o platformă securizată și criptată pentru a proteja informațiile tale personale și discuțiile purtate în timpul ședințelor.

Cum se comunică între ședințele de terapie online?

Comunicarea dintre ședințele de terapie poate fi importantă pentru a menține o legătură solidă cu terapeutul tău și pentru a te asigura că progresezi în direcția dorită. Discută cu terapeutul tău despre preferințele lor în ceea ce privește comunicarea între ședințe – unii terapeuți pot prefera să folosească e-mailul, în timp ce alții pot fi disponibili pentru apeluri telefonice sau mesaje text.

Cum să te pregătești pentru prima ședință de terapie online?

Pentru a te asigura că primești maximum de beneficii din terapia online, este important să te pregătești în mod corespunzător pentru prima ședință. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să te pregătești:

 1. Alege un mediu liniștit și confortabil în care să desfășori ședința. Asigură-te că ai o conexiune stabilă la internet și că ești familiarizat cu platforma de terapie online pe care o vei folosi.
 2. Pregătește o listă cu problemele pe care dorești să le abordezi în terapie, precum și cu obiectivele pe care vrei să le atingi.
 3. Fii deschis și sincer în timpul ședinței, împărtășind gândurile și sentimentele tale cu terapeutul. Terapia este cel mai eficientă atunci când lucrezi într-un mediu de încredere și deschidere.

Cum să obții cel mai mult din experiența ta de terapie online?

Pentru a maximiza beneficiile terapiei online, iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să te angajezi în procesul terapeutic:

 1. Fii consecvent în programarea și participarea la ședințele de terapie. Stabilește o rutină regulată pentru a te asigura că abordezi în mod constant problemele și lucrezi pentru a-ți atinge obiectivele.
 2. Fii sincer cu terapeutul tău despre progresele, provocările și preocupările tale. Comunicarea deschisă este esențială pentru a construi o relație terapeutică eficientă și de încredere.
 3. Lucrează împreună cu terapeutul tău pentru a stabili obiective realiste și măsurabile, care să te ajute să monitorizezi și să evaluezi progresul în terapie.
 4. Pune în practică strategiile și tehnicile învățate în terapie în viața ta de zi cu zi. Terapia nu se limitează doar la ședințele de terapie – este important să aplici ceea ce ai învățat și să te angajezi în procesul de schimbare și creștere personală.

Acum că ai înțeles mai bine terapia online și cum să găsești terapeutul potrivit pentru tine, îți urez succes în călătoria ta de îmbunătățire a sănătății mintale.

La KyrosHelp, te punem în legătură cu terapeuți calificați și cu experiență pentru a te ajuta să faci față provocărilor vieții.

Nu mai aștepta, ia primul pas spre o viață mai fericită și împlinită!

Programează-ți o consultație gratuită cu unul dintre terapeuții noștri de încredere astăzi!